7 verrassende fotografietips die je meteen betere foto’s opleveren

Sometimes less is more.

Het moet niet altijd een karrevracht aan informatie zijn. In deze blog houd ik het simpel. Hier zijn 7 tips waardoor je meteen betere foto’s leert nemen. Met welk toestel dan ook. ?

1. Plaats je onderwerp naast een raam
Een raam zorgt voor een bron aan zacht en natuurlijk licht.

2. Kijk altijd om je heen
Soms kan je met een kleine verandering een foto een pak interessanter maken. Hou je omgeving goed in de gaten en ga op zoek naar opportuniteiten.

3. Fotografeer op ooghoogte
Werk je met kinderen? Dan ga je beter op je knieën zitten. Is de persoon die je fotografeert groter dan jou? Denk aan een opstapje.

4. Steek dynamiek in je foto’s
In plaats van twee personen naast elkaar te positioneren, plaats ze de volgende keer schuin achter elkaar. Of laat iemand rechtstaan en iemand zitten. Zo creëer je dynamiek in je foto’s die zorgt voor een visueel aantrekkelijker geheel.

5. Nabewerking zorgt voor een consistent geheel
En dan heb ik het niet over een Instagram-filter over je foto te gooien. Download de gratis mobiele app Lightroom of Snapseed en ga op zoek naar jou eigen touch en je persoonlijke stijl.

6. Leer van de besten
Volg enkele topfotografen uit binnen- of buitenland. Door regelmatig naar hun foto’s te kijken en ze te analyseren leer je ontzettend veel over compositie, belichting en het verhaal dat ze proberen te vertellen.

7. Blijf oefenen!
Practise makes perfect. Hoe meer je probeert, hoe beter je foto’s worden. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Krijg de laatste fotografietips rechtstreeks in je inbox!

Geen spam, 100% gegarandeerd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *