5 tips voor betere foto’s met je smartphone

Via dit blogbericht ontdek je dat iedereen het in zich heeft om goede foto’s te maken. En dat allemaal…

 • Zonder gekke toestellen ?
 • Zonder dure cursussen ?
 • Zonder overdreven toebehoren ?

Vandaag heb ik het over het eerste puntje. Je gelooft het misschien niet, maar voor prachtige foto’s hoef je helemaal niet over een state-of-the-art toestel te beschikken. De kracht van de foto ligt in de handen van de fotograaf, niet in de handen van het toestel.

Hieronder ontdek je 5 tips die jou helpen om met je smartphone (het toestel waarmee je waarschijnlijk deze e-mail leest) prachtige foto’s te trekken.

 1. Je smartphone IS je camera. Elke hedendaagse smartphone beschikt over de capaciteiten. Je moet er alleen in geloven. Het belangrijkste aspect voor een foto te nemen, is nog altijd de persoon zelf en niet het toestel. ?
   
 2. Zorg dat je lens proper is. Je smartphone zit in je handen, in je broekzak, ligt op tafel. De kans dat je lens vuil wordt, is zeer reëel. Een vette vinger of een vuile vlek op de lens, kan afbreuk doen aan je foto. Gebruik bijvoorbeeld een brillendoekje of jouw t-shirt om je lens net voor je een foto neemt, even op te blinken.
   
 3. Houd je camera vast met twee handen als je een foto trekt. Precies zoals je zou doen met een gewoon toestel. Je minimaliseert het risico op beweging en krijgt scherpe(re) foto’s. ✨
   
 4. Activeer de “grid” optie op je telefoon. Zoek even in je instellingen. Deze optie geeft je enkele lijnen op je scherm die je beeld in 3 stukken verdelen. Probeer je onderwerp op een van deze lijnen te plaatsen. Zo maak je gebruik van de Golden Ratio en ziet je foto er een pak professioneler uit.

  Op Iphone: Instellingen -> Foto’s & Camera -> Vink “Raster” of “Grid” aan
  Op Android:  Open je camera -> Druk op het kleine pijltje net boven de tekst “Foto/Photo” -> Settings -> Raster/Grid


   
 5. Download de Adobe Lightroom applicatie. Deze app is niet zo lang geleden volledig gratis gemaakt. Het is dé perfecte app voor fotobewerking. Tips voor het gebruik van Adobe Lightroom volgen zeker nog ?.

Krijg de laatste fotografietips rechtstreeks in je inbox!

Geen spam, 100% gegarandeerd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *